уторак, 28. јун 2011.

Да ли пењање има веза са голфом?

Дама у голферским рукавицама

Наравно да има. Поред голферских рукавица које се обилато користе у ледном пењању, њих спаја и голферски лакат.   


У преводу на српски значило би упала горњих унутрашњих припоја мишића подлакта. Тениски лакат је иста врста повреде само на припојима друге (спољашње) стране лакта.

Кампус, нарочито лоше направљен, представља један од најризичнијих тренига за развој ове врсте повреде. Тражећи по интернету искуства других на ову тему пронашао сам овај сајт, који препоручујем свима са истим проблемом. На сајту је све доста добро објашњено тако да ћу само напоменути моју корекцију вежбе.

Како ми се није дало да сечем метлу, као ни да идем до локалне спортске радње, модификовао сам предложене ексцентричне вежбе и уместо дршке са теретом узео грип мастер (срење тврдоће - црвени).
Грип мастер

3 x 50 - 100 понављања дневно за сада даје одличне резултате, а како ће до краја бити ведеће се.

Што се кампуса тиче, обзиром да је код мене повреда настала на истом, саветујем да се не тренира на лоше направљеним какав је случај у нашим болдеранама. Кампус мора да буде довољно превисан како се лакат неби до краја савијао при далеком дохвату другом руком и без могућности за ударање коленима при вишим хватовима. Такође, уколико су летвице премала постоји велика опасност од повреде меких ткива (лигамената и тетива) малих зглобова прстију шаке. 

Добар кампус: довољно нагнут са великим хватовима у проветреној и сувој простроији 



Нема коментара:

Постави коментар