понедељак, 20. јун 2011.

Теорија "Видимо се ускоро"

По овој теорији, пријатеља којег сретнеш после дужег времена обавезно срећеш наново у што скоријем року. Изгледа да је теорија примењива и на стене, села и градове. :)
Борач
Још један обилазак Борача и његове гранитне стене, још два нова смера и још одговора на сопствена питања.  Да ли се може нађи смер оцене II и осетити разлика између II и III?
Литература каже, оцена II  - лако пењање, уже би било од користити. Оцена III - једноставно пењање, често са експонираним деоницама, пад би могао бити фаталан. Лако се постављају међуосигурања.
У левој стени налази се Источни гребен, а у десној Централни камин
Смер Источни гребен, налази се у близини Младожењиног чак мислим да се са њим и укршта. Опис: Иза дворишта цркве, по не израженој вододерини у плочастом делу стене изаћи на гребен и њиме на врх, оцена II.
Улаз у Источни гребен, назире се црна линија (десно од крошње) тока воде

Поглед наниже

Источни гребен из профила, сече стену у позадини
Смер Централни камин, налази се лево од смера Бекство из стиропора и прати маркантни камин у левом делу стеновитог блока са крстом на врху. Приступ: Из дворишта старе цркве води пешачка стаза преко стена, јасно видљиво услед одсуства маховине по њој. Опис: кроз камин који висином добија експонирaност на полицу, пре полице заглављен камен (III). После полице, деликатна пречка у десно (III) и гребеном на врх. Мислим да би полица била добра за сидриште. 

Улаз и Централни камин

Смер прати доминантан камин у левом делу стене. 
Оба смера су висине од 50 до 70м, време ће показати.

И поред опште обраслости маховином стена је још једном пријатно изненадила. 
Савет за фотографе, због источне орјентације стене за добру фотографију треба ваљано поранити.
Негде у Шумадији, зид и две кафане. Филмска прича може да почне

Нема коментара:

Постави коментар